Promocija knjige "Alzheimer u mojem domu"


Autorica je u knjizi objavila intimnu priču o posljednjim godinama života sa suprugom prim. dr. sc. Ivanom Kerepčićem, dugogodišnjim djelatnikom i ravnateljem NEUROPSIHIJATRIJSKE BOLNICE DR. IVAN BARBOT POPOVAČA, ali i iskustva još dvadesetak obitelji.
Urednik knjige je prof. dr. sc. Ninoslav Mimica, a recenzeti prof. dr. sc.Veljko Đorđević, prof. dr. sc. Vlado Jukić i prim. Marina Kovač, dr. med.

Iz recenzije prim. Marine Kovač, dr. med.:


"....Autorica s puno ljubavi i emocija svjedoči svoja osobna iskustva supruge i njegovateljice, vjerno i vrlo emotivno opisuje promjene, tjelesne i psihičke, koje je Alzheimerova bolest postupno ostavljala na njezinog supruga Ivana, ali i brojne dileme koje su se nametale tijekom višegodišnje, svakodnevne brige o oboljelom suprugu.
Kao osoba istančanog umjetničkog izričaja gđa Ljiljana opisuje da je Alzheimerova bolest "zarobila njegove misli i dušu, slomila mu tijelo", a oboljele naziva "ranjenim pticama".
Znala je gđa Ljiljana da suprugova bolest i "odlazak" trebaju biti jednako dostojanstveni kao i njegov cijeli život i sve je podredila tome.

A Ivan Kerepčić zaslužuje da i na ovom mjestu ponovimo tko je bio i čime nas je zadužio.
......

Vjerujem da će ova knjiga, pisana jednostavnim i prihvatljivim rječnikom, ali puna poruka ljubavi i dragocjenih savjeta naći svoj put do srca onih koji će je čitati, neki iz stvarne potrebe jer je bolest ušla i u njihovu obitelj, drugi iz profesionalne ili ljudske znatiželje, treći će u njoj prepoznati sudbinu svojih dragih koji više nisu tu.
I javit će se dilema: da li smo mogli ili možemo učiniti više? Pojedinci, obitelji, ustanove, cijelo društvo!
A upravo je to bila namjera autorice. Potaknuti sve na razmišljanje i aktivnosti da oboljeli od Alzheimerove bolesti dobiju adekvatne lijekove, liječenje, njegu, dostojanstvo i njihova prava....."