21. TJEDAN MOZGA 14. – 20. ožujka 2022.

21. TJEDAN MOZGA 14. – 20. ožujka 2022.

Ovogodišnji 21. Tjedan mozga u Hrvatskoj dio je svjetske akcije organizacije Dana Alliance for Brain Initiative s ciljem promocije znanja o mozgu i bolestima mozga. Hrvatsko društvo za neuroznanost i Hrvatski institut za istraživanje mozga Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizacijom Tjedna mozga ispunjavaju svoju misiju u našoj sredini.

Aktivnosti vezane uz Tjedan mozga u svijetu svake su godine sve intenzivnije, obzirom na to da je istraživanje mozga jedan od trajnih prioriteta istraživanja u razvijenim državama svijeta.

U EU se polazi od činjenice da više od 45% sveukupnih troškova i opterećenja u zdravstvenom sustavu EU čine bolesti mozga. 179 milijuna stanovnika Europe pati od nekog poremećaja funkcija živčanog sustava. Bolesti mozga su sveobuhvatan problem za svako društvo, ali zajedničkim naporima možemo proširiti edukaciju, prevenciju i nove znanstvene spoznaje.

Neuropsihijatrijska bolnica dr. Ivan Barbot Popovača sudjeluje u obilježavanju 21. Tjedna mozga kroz akciju „Isprepletimo ruke!“ u suradnji s Udrugom Ozana i Referentnim centrom Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za Alzheimerovu bolest i psihijatriju starije životne dobi, Klinike za psihijatriju Vrapče.

Raspored događanja