ZZJZ Sisačko-moslavačke županije Call cetar

Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije je racionalizirao prihvaćanje poziva od strane pacijenata i stanovnika naše županije. Pozivom na broj 044/567-164 javlja se automatska govorna poruka:
Poštovani, dobili ste Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije, molimo odaberite jednu od tri ponuđene opcije:

  • ukoliko trebate opće informacije o novom koronavirusu birajte 1
  • ukoliko dostavljate informacije o samoizolaciji i svom zdravstvenom stanju kao i podatke vezane uz to (kao npr. kontakt s oboljelom osobom ili trebate savjet liječnika specijaliste epidemiologa) birajte broj 2
  • ukoliko Vam je potrebna psihološka pomoć birajte 3

Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije uspostavio je i Centar za psihološku pomoć stanovnicima naše županije. Stručnjaci Odjeka za mentalno zdravlje, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti bit će im na raspolaganju u slučaju da trebaju savjetovanje glede emocionalnog stanja od (npr. strah, potreban savjet vezan za terapiju lijekovima za psihičke poremećaje, psihički problemi vezani za samoizolaciju ili karantenu, određene poteškoće psihosocijalnog funkcioniranja, problemi psihološke prirode s djecom).