TRIBINA O KVALITETI I SIGURNOSTI HRANE

TRIBINA O KVALITETI I SIGURNOSTI HRANE

Datum i mjesto održavanja: 13. ožujka 2019. – Edukacijski centar KBC Zagreb, dvorana H. Botteri

          Povodom obilježavanja Dana dijetetičara, organizirana je Tribina o kvaliteti i sigurnosti hrane na kojoj se prezentirao Pilot projekt KBC Zagreb vezan uz nabavu hrane lokalnih proizvođača. Cilj tribine bio je edukacija dijetetičara o načinu izrade samostalnih troškovnika za nabavu prehrambenih proizvoda i hrane, te primjena uvedenih namirnica kroz izradu novih normativa kako bi se osuvremenila prehrana u bolnicama. Na tribini su prezentirane i nove smjernice za različite dijetoterapije, rad Ureda za kvalitetu i novosti vezane uz Zakon o zdravstvenoj zaštiti, DTP-u i radu HDND-a.

         Na Tribini je bilo 77 sudionika iz gotovo svih bolnica Republike Hrvatske među kojima je bila i nutricionistica Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot Popovača Nikolina Kovač Malekinušić. Nakon održanih predavanja otvorena je rasprava u kojoj su doneseni slijedeći zaključci:

  • Irena Martinis i Eva Pavić će osmisliti i izraditi prijedlog sustava komunikacije između bolnica o nepravilnostima u isporučenim namirnicama.
  • Svake godine, druge srijede u mjesecu ožujku obilježavat će se Dan dijetetičara, a svake druge godine na taj dan održavat će se Dani bolničke prehrane.
  • Predloženo je da Dani bolničke prehrane budu tematski organizirani. Ove godine Dani bolničke prehrane održat će se u Čakovcu, a tema je šećerna bolest.