ODRŽAN SIMPOZIJ „IZAZOVI FORENZIČKE PSIHIJATRIJE“

ODRŽAN SIMPOZIJ „IZAZOVI FORENZIČKE PSIHIJATRIJE“

dana 22. svibnja 2024. godine u NEUROPSIHIJATRIJSKOJ BOLNICI DR. IVAN BARBOT POPOVAČA održan je simpozij pod nazivom „Izazovi forenzičke psihijatrije“.

Cilj simpozija bio je okupiti renomirane stručnjake iz područja forenzičke psihijatrije u Republici Hrvatskoj te aktualizirati teme vezane za specifična područja forenzičko-psihijatrijske medicine i prava.

Simpozij je otvorila ravnateljica prim. Marina Kovač, dr.med. koja je sudionicima zaželjela dobrodošlicu, ugodan boravak i uspješan rad. Uzvanike je također pozdravio gradonačelnik grada Popovače Josip Mišković, ing.el. koji je naglasio važnost Bolnice za grad Popovaču i okolicu te podsjetio na uspješnih 90 godina rada Bolnice. Ispred Ministarstva zdravstva simpoziju je nazočila gđa. Marija Coupe, prof.soc.

Prim. Domagoj Štimac, dr.med. predstavio je Odjel za dječju i adolescentu psihijatriju, prof.dr.sc. Tija Žarković, prim.dr.med. i Sanja Hrastić, dr.med. održale su prezentaciju Forenzička psihijatrija u NPB Popovača, a Editha Vučić, dr.med. i Mirjana Kozina Obradović, dr.med. prezentirale forenzički tretman u NPB Popovača. Dr.sc. Ana Pavelić Tremac objasnila je ulogu psihologa u forenzičkom tretmanu, Dijana Staver, dr.med. prikazala je forenzičko-psihijatrijske aspekte osoba u odrastanju od 18 do 29 godina, a prim.mr.sc. Elvira Koić, dr.med. prezentirala je vještačenje duševne boli zbog povrede časti i ugleda.

Gosti predavači koji su svojim prezentacijama i podijeljenim znanjem obogatili simpozij bili su: Lucijana Vukelić, dipl.iur sa Županijskog suda u Sisku, doc.dr.sc. Nadica Buzina, prim.dr.med. iz Klinike za psihijatriju Vrapče, prof.prim.dr.sc. Klementina Ružić, dr.med. iz KBC-a Rijeka te izv.prof.prim.dr.sc. Elizabeta Dadić-Hero, dr.med..

Zahvaljujemo svim sudionicima simpozija na dolasku i sudjelovanju!