3. HRVATSKA KONFERENCIJA O ZAŠTITI I UNAPREĐENJU ZDRAVLJA HRVATSKIH BRANITELJA I ČLANOVA NJIHOVIH OBITELJI S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM "NA PRVOJ CRTI ZDRAVLJA"

3. HRVATSKA KONFERENCIJA O ZAŠTITI I UNAPREĐENJU ZDRAVLJA HRVATSKIH BRANITELJA I ČLANOVA NJIHOVIH OBITELJI S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM "NA PRVOJ CRTI ZDRAVLJA"

Dana 20.4.-22.4.2023. održana je u Osijeku i Vukovaru 3. hrvatska konferencija o zaštiti i unapređenju zdravlja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom "Na prvoj crti zdravlja".

Konferenciju je organizirao Zagrebački institut za kulturu zdravlja (ZIKZ) i Centar za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine (CEPAMED) Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Na konferenciji su sudjelovali stručnjaci multidisciplinarnih timova iz više bolničkih ustanova.

Cilj je bio kroz razmjenu spoznaja i konstruktivni dijalog pokazati da samo stručnim znanjem, kvalitetnom komunikacijom i zajedno možemo unaprijediti prevenciju, liječenje, rehabilitaciju i resocijalizaciju ove zdravstveno-vulnerabilne populacije. I predstavnice naše ustanove dale su doprinos prezentirajući sve ono što smo do sada radili kako bi se olakšao i učinio kvalitetnijim život branitelja i njihovih obitelji.

Poznato je da ponekad najsretniji ljudi nisu oni koji imaju najbolje već oni koji najbolje iskoriste ono što imaju. Radom pod nazivom " Rehabilitacija hrvatskih branitelja u NPB dr. Ivan Barbot Popovača" Aleksandra Breček i Draženka Drobec, magistre sestrinstva, ukazale su na posebnosti liječenja psihičkih poteškoća braniteljske populacije.